Ismerd meg, hogy miért biztonságosak a Motiva mellimplantátumok

A Motiva termékek gyártója, az Establishment Labs elkötelezett a nők egészsége és a biztonság innovációkon keresztüli elérése mellett. Ez alapján a legfőbb szempont mindig is a páciensek biztonsága és elégedettsége volt – és lesz a jövőben is.

A konkurensek által használt relatív régebbi technológiákkal (a mellimplantátumok történetének elmúlt öt generációjából való implantátumokkal) körülvéve szilárdan hisszük, hogy a pácienseknek részesülniük kell a technológiai fejlődés kínálta előnyökből – ezért a hatodik generációt képviselő termékeink kiemelkedőek a piacon.

Több, mint egy évtized alatt az Establishment Labs kiterjedt tudományos kutatási anyagot készített az emberi immunrendszer különböző felületű mellimplantátumokra adott reakciójáról. Ezen kutatási eredményeknek, termékfejlesztésnek és technológiai innovációknak a kombinációja tette lehetővé a Motiva termékcsalád megalkotását.

A robosztus piaci utánkövetési rendszerben gyűjtött biztonsági és teljesítmény adatok és mutatók, valamint a kiterjedt klinikai vizsgálatok alátámasztják, hogy a Motiva implantátumok SilkSurface® felület kialakítású héja a poszt operatív eredményt javítja, és a magasabb, illetve alacsonyabb kockázatú komplikációk előfordulásának esélyét csökkenti.

A SilkSurface® felülettel rendelkező implantátum esetében a kapszuláris kontraktúra (tok zsugorodás) előfordulása rendkívül alacsony (1% alatti) arányt mutat.

Mi teszi különlegessé a Motiva® implantátumokat?

Minden egyes Motiva® implantátumot a szabadalmaztatott SmoothSilk®/SilkSurface® felület kialakítással gyártunk. Ez egy sima felület, amely egyenletes, az implantátum teljes felszínén tökéletesen kontrollált nanotechnológiával kerül kialakításra. A tesztek és piaci utánkövetés eredményei alapján kijelenthetjük, hogy a felület:

  • minimalizálja a gyulladást és maximális biokompatibilitást biztosít (kevesebb a bakteriális megtapadás és biofilm kialakulás esélye);
  • lehetővé teszi, hogy az implantátumot kisebb bemetszésen keresztül helyezzék be (ezzel csökkentve a kapcsolódó kockázatokat) és
  • csökkenti a dupla kapszula, valamint a késői szeróma kockázatát.

A Motiva implantátumok nem rendelkeznek a makrotexturált felülethez kapcsolható kockázati tényezőkkel, hiszen a SilkSurface® felület a legfrisebb nemzetközi standard (ISO-14607:2018) szerint is sima felületként van kategorizálva.

A teljesség igénye nélkül, pár biztonsági tulajdonság, melyekkel a Motiva implantátumok rendelkeznek:

  • BluSeal®: Ez a szabadalmaztatott vizuális biztonsági indikátor adja a Motiva implantátumok (a sizer-ek kivételével) kékes alapszínét – lehetővé téve a sebészek számára, hogy beültetés előtt ellenőrizzék, hogy az implantátum héja teljes mértékben sértetlen.
    A gyártási folyamat során is nagy előnyt biztosít a színezett lezáró réteg, bármely anyaghiba azonnal kiszűrhető, így hibás termék nem kerülhet ki a gyárból.
  • TrueMonobloc®: A minden implantátumunkban jelen levő többrétegű rendszer, mely az implantátum összes részét (héj, gél és lezáró patch) egyetlen egységes rendszerré teszi, amely így megkönnyíti a behelyezést, tökéletesíti a formatartást és klinikailag bizonyított biztonsági profilt biztosít
  • Qid®/Q Inside® Safety Technology: A páciens egyéni választása szerint a Motiva implantátumok tartalmazhatnak egy passzív RFID mikrotranszpondert, amely a sebész és a páciens számára is biztonságos, könnyű és non-invazív hozzáférést biztosít a már behelyezett implantátum tulajdonságaihoz és adataihoz, még a papír alapú dokumentáció elvesztése esetén is.

Az implantátumok biztonságáról szóló teljes állásfoglalást ezen a linken érheted el.